Comedy Podcast

Web Design / Development




Comedy Podcast je ďalším zaujímavým projektom nášho dlhoročného klienta a kamaráta, Andyho Krausa. Už desiatky rokov prináša na obrazovku či do rádia humorné a zábavné relácie, ktoré tešia nejednu generáciu divákov. Andy nie je len herec a zabávač, ale najmä skvelý scenárista, ktorý stojí za úspechom seriálov Panelák, Susedia či Kutyil s.r.o. A práve svoje scenáristické schopnosti sa rozhodol pretaviť aj do ďalšieho projektu, Comedy Podcast.






Výzva

Comedy Podcast nie je typickým podcastovým projektom, kde epizódy nadväzujú jedna na druhú a môžete si ich vypočuť po rade od 1 po 100. Má totiž rôzne kategórie a samostatné relácie. STARCRACK je napríklad prvý slovenský podcastový seriál, 50 odtieňov Šedivej sú rozhovory so psychiatričkou a sexuologičkou a Láslov týždeň je formát standup-u, kde obľúbená seriálová postava glosuje udalosti uplynulého týždňa.

Vďaka tomuto deleniu na jednotlivé relácie sme museli vymyslieť spôsob, ako epizódy na webe zobrazovať jasne, prehľadne a postupne.

Navyše sme potrebovali navrhnúť riešenie tak, aby si ľudia mohli vypočuť podcasty priamo na webe aj bez nutnosti sťahovania jednej z podcastových platforiem a taktiež aby sme podporovali čo najviac z týchto platforiem.



Starcrack

Riešenie

Riešenie spočívalo v návrhu celého systému fungovania, od registrácie a vytvorenia účtov na jednotlivých podcastových platformách Spotify, Soundcloud, Apple Podcasts, cez automatizáciu pridávania podcastov až po návrh a realizáciu webstránky so samotnými podcastami.

Náš dizajnér Peťo navrhol, aby sme na hlavnej stránke zobrazovali jednotlivé kategórie podcastov - aby si človek, ktorý počúva konkrétnu reláciu, mohol rovno kliknúť na jej názov a dostal sa tak do podstránky, kde vidí všetky epizódy. Zároveň sme navrhli aj praktický kalendár, kde vidno všetky epizódy z Comedy Podcastu bez triedenia na relácie, zoradené od najnovšej po najstaršiu. Návštevník, ktorý tak príde na hlavnú stránku webu www.comedypodcast.sk, má možnosť vybrať si, či chce ísť do detailu konkrétnej relácie alebo počúvať všetky epizódy. Veľkou výhodou je, že si viete epizódu vypočuť priamo z webstránky a nemusíte sa preklikávať na Spotify, Soundcloud či do Apple Podcastov. Ak vám však vyhovuje počúvanie v mobile, podcast nájdete aj na týchto platformách.


Návrh

Výsledky

Po spustení webstránky sme Andymu nastavili aj kampane na Facebooku a Instagrame, aby sa o Comedy podcaste dozvedelo čo najviac ľudí. Pomohli sme tiež s kampaňou na platforme Spotify, ktorá umožnila Comedy podcastu dostať sa na popredné priečky v rámci slovenských komediálnych podcastov, a rapídne zvýšila aj brand awareness značky. To je pekne vidieť na návštevnosti webstránky počas mesiaca Október 2020.

Výsledky

Zhrnutie

Máme radi netradičné výzvy a presne takou bol aj tento projekt. Podarilo sa nám navrhnúť celý ekosystém, vďaka ktorému je pridávanie podcastov do online sveta jednoduché, intuitívne a z veľkej časti automatizované. Vďaka webstránke na mieru nemusia návštevníci nikam odchádzať a nič si inštalovať a vždy vedia, kde nájdu svoje obľúbené relácie. Sme radi, že aj vďaka našej pomoci si môžu fanúšikovia Comedy podcastu vypočuť všetky nové epizódy a zabaviť sa na nich.




Web na mieru







captcha




Kremsa Digital s.r.o.
Námestie hraničiarov 37
851 03 Bratislava
Slovakia